loading...
RAPORT ERP
RAPORT CRM
23 edycja RAPORTU ERP, przygotowywanego przez niezależnego konsultanta dr. inż. Ludwika Maciejca, obejmująca 57 rozwiązań ERP dostępnych na polskim rynku, opisanych przez ponad 565 funkcjonalności.

KLIKNIJ I POBIERZ

PARTNERZY RAPORTU ERP 2022

RAPORT CRM, przygotowywany przez redakcję portalu ERP-view.pl, obejmująca 18 systemów CRM dostępnych na polskim rynku, opisanych przez ponad 280 funkcjonalności, jest już dostępna!


KLIKNIJ I POBIERZ JUŻ DZIŚ!

vendo erp logoZ początkiem lipca CFI Systemy Informatyczne podpisała kontrakt z Zakładem Mięsnym POLIWCZAK z Mysłowic na wdrożenie systemu VENDO.ERP.

 REKLAMA 
 ERP-VIEW.PL- STREAMSOFT 
 
Zakład Mięsny POLIWCZAK istnieje od 1990 roku i łączy rzemieślniczy kunszt z najnowszymi technologiami w produkcji wędlin. POLIWCZAK to uznany, śląski zakład mięsny, specjalizujący się w produkcji wyrobów wędliniarskich. Zakład przetwarza kilkaset ton mięsa i wyrobów miesięcznie. Chcąc się dalej rozwijać Właściciele po analizie rynku i weryfikacji różnych rozwiązań systemów klasy ERP zdecydowali się na rozpoczęcie współpracy z firmą CFI Systemy Informatyczne. Pierwszym krokiem przed podpisaniem umowy na zakup i wdrożenie było wykonanie analizy wdrożeniowej, która określiła zakres projektu i upewniła Właścicieli firmy, że VENDO.ERP® obsłuży ten skomplikowany proces produkcyjny firmy.

Projekt obejmuje dostawę i wdrożenie systemu VENDO.ERP® w zakresie zarządzania produkcją, planowaniem i harmonogramowaniem produkcji oraz raportowanie, rejestracji produkcji (MES) oraz sprzedaży, logistyki , spedycji i transportu, finansów i księgowości, kadr i płac, CRM, obiegu dokumentu, notyfikacji i portalu B2B.

Celem wdrożenia VENDO.ERP® jest przede wszystkim usprawnienie zarządzania głównymi procesami w zakładzie mięsnym, przyjęciem surowca i rozbiorem mięsna. Dlatego ważnym punktem projektu jest integracja z wagami RADWAG na każdym etapie procesu produkcyjnego. Większość operacji magazynowo – produkcyjnych jest ściśle związana z operacjami ważenia surowców, półproduktów lub wyrobów na wagach przemysłowych w różnych fazach magazynowania i produkcji. Ponieważ wagi towarów w trakcie różnych procesów bardzo często ulegają zmianie – nawet w sposób samoistny np. przez odparowanie wody, dlatego bardzo ważne jest uchwycenie w poszczególnych fazach procesów faktycznej wagi towarów dla celów późniejszego raportowania i analiz. W firmie POLIWCZAK są zainstalowane stanowiska wagowe w wielu miejscach zakładu.

Wdrożenie systemu VENDO.ERP® jest kolejnym projektem, który realizujemy w branży spożywczej. Podpisana umowa umacnia nas w pozycji lidera jeśli chodzi o wybór systemu ERP dla tego sektora. Jesteśmy „Ekspertami w Produkcji”, również w produkcji mięsnej. A po wdrożeniach między innymi dla firmy Mączka Sp. z o.o. - firmy zajmującej się wytwarzaniem szerokiej gamy produktów warzywniczych czy Blue Ice Sp. z o.o. Mrożonki – producenta mrożonek i owoców, wdrożenie w Zakładzie Mięsnym POLIWCZAK będzie uzupełnieniem portfolio naszych realizacji w tym sektorze. – powiedział Bartłomiej Lux, Prokurent w CFI Systemy Informatyczne - VENDO.ERP®.


Źródło: www.cfi.pl

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ:


Back to top